Vitaelife Pharma Omega 3 – kako se to radi, mišljenja, cijena

Današnji članak će biti u potpunosti posvećen masti, naime, polinezasićene masne kiseline omega-3. Koristi od omega-3 masnih kiselina je više puta dokazano mnogo tekstova na ovu temu, ali želim da prenese ti, moj dragi čitaoci, važnost potrošnje ovih kiselina u pravu količinu SVAKI DAN! Danas ću vam reći zašto je korisno uzimati omega-3 , kako odabrati omega-3 masne kiseline u kapsulama, zašto im je potrebno da se svaki dan i još mnogo toga , tako da se zavalite – počnemo

Što je omega-3?

polinezasićenih masnih kiselina omega-3 (PUFA omega-3) – tri masne kiseline: dokozagexaenova kiselina (DHA), eikosapentaenoična kiselina (EPA) i alfa-linolenske kiseline biljnog porijekla (ALA). Ove tri kiseline su bitne za ljudski organizam, a posebno ALK, kao, teoretski, EPA i DHA mogu biti sintetiziran iz ALA, ali ta osoba treba biti apsolutno zdrav, i on bi trebao biti mnogo drugih hranjivih tvari u organizmu, koje danas je gotovo nemoguće. Ako se to sinteza javlja samo u 0,1-5% ALA se pretvara u EPA i DHA, a to je vrlo, vrlo malo. Iz tog razloga, smatra se da su svi 3 masnih kiselina omega-3 su neophodni za ljudski i vitalne! Ali danas više pažnje posvetiti dva od tri masne kiseline -. Dokosaheksenska i eikosapentaenoična kiseline, koje su odgovorne za mnoge procese u ljudskom organizmu

Izvori omega-3 masnih kiselina

 1. Omega-3 biljnog porijekla (ALA):. Lanenog semena, laneno ulje, camelina ulje, orasi, zob klice, soja, tofu, špinat

thete brbe bodybuider1 1 Vitaelife Pharma Omega 3  kako se to radi, mišljenja, cijena

 1. Omega-3 životinjskog porijekla (DHA i EPA): masne ribe (losos, skuša, sardine, skuša), konzervirana tuna, žumanca domaći pilići (jaja od kokoši uzgaja u farmama, sadržaj omega-3 zanemariva ).
 1. Omega-3 u kapsulama

 VAŽNO!

Biljni izvori omega-3 masne kiseline sadrže veći stupanj alfa-linolenske kiseline i ne sadrže DHA i EPA, tako da je važno dobiti omega-3 iz biljnih izvora, i od životinja, jer omega-3 sadrži u laneno ulje, ne može zamijeniti omega-3 iz ribljeg ulja. h4>

Veličine dnevnih obroka za popunjavanje pravu količinu omega-3

Evo spisak tih namirnica treba konzumirati dnevno. Izuzetak je masne ribe, oni moraju jesti 4-5 puta tjedno.

 • Nuts (orasi, bademi) – 30-35 g
 • Lan / camelina ulja – 1 žlica ili 1 kašičice lanenog sjemena
 • .

ulje možete ili samo piti i da pije i odmah piti vodu ili jesti sa kriškom crnog hleba.

thete bicyce bicycit1 Vitaelife Pharma Omega 3  kako se to radi, mišljenja, cijena Laneno sjeme se može konzumirati na sljedeće načine:

 1. Chew u usta i progutati cijeli! Sama seme ima Tvrda i sadrži netopive vlakana, koja prolazi u tranzitu kroz cijeli gastrointestinalni trakt, čime je želudac zid od raznih otpada i nusproizvoda probave, i nesvareni iz tela. Put ovih sjemena ostati u želucu je prilično kratak, tako da je tijelo jednostavno nema vremena da se nauči sadrži zdravih omega-3 masnih kiselina.
 2. Grind u mlin za kafu, da raspusti u vodi i popiti. U perimortem stanje sve omega-3 je metabolizira u organizmu.
 • Masna riba – 100-120 g (4-5 puta tjedno)
 • Omega-3 kapsule 1-1. 5 g dnevno.

Ako je bilo koji od gore navedenih proizvoda ste konzumirati svoju dnevnu dozu omega-3 kapsule treba povećati u 1,5-2 puta.

U cijenu dnevnog omega-3 masnih kiselina

Dnevni unos omega-3 zavisi od pola, zdravlje, prehrana i način života.

 • Za prevenciju raznih bolesti i jačanje imunološkog sistema dovoljno da 1-1. 5 g omega-3 dnevno, podijeljeno u 2-3 doze.
 • Za sportiste i aktivno uključeni u fitness (3-5 puta tjedno) doza se povećava na 2 g, podijeljena u 2-3 doze.
 • Ako je cilj izgradnju mišića, onda je dnevna stopa je 2-3 g, podijeljena u 2-3 doze.
 • Za one koji gube na težini, dnevni unos 3-3. 5 g, podijeljena u 2-3 doze.
 • Za osobe koje pate od kardiovaskularnih bolesti, svakodnevno omega-3 – 1,5-2 g, podijeljena u 2-3 doze
 • .

-->>>  Bioxelan - mišljenja, cijena, gdje kupiti, original, ili je to vrijedno toga?

Ako uzimate kapsule omega-3 kao dodatak hrani za hranu, u omjeru od 700: 1000 mg dnevno (DHA: EPA, respektivno), plus, vaša dijeta treba sadržavati 4-5 jela od ribe tjedno u na 100-120 g (oko 8-10 g omega-3 masnih kiselina). Ispostavlja se da ako jedete ribu i uzeti omega-3 kapsule (uzeti 2 kapsule od Solgar u dozi od 950), a zatim za nedelju dana ti u prosjeku 20 grama esencijalnih masnih kiselina omega-3.

Ako ne koristite izvore hrane omega-3 (ne pijem laneno / camelina ulje, ne jedu masne ribe, orasi, itd), vaša dnevna doza omega-3 kapsule mora biti jednak prema svoj ritam života (1,5-3,5 g).

Sada ćemo razmotriti direktno pitanje, šta korisno omega-3 masne kiseline za ljudsko tijelo?

prednosti omega-3

Mozak

Gray stvar mozga je 60% masti, i da se u većoj mjeri naš mozak treba omega-3 masnih kiselina, jer su dio stanične membrane i pomoći za prijenos nervnih impulsa iz jedne ćelije u drugu, što čini proces pamćenja, skladištenje i povrat od željene informacije mnogo bolje i brže. Koristi od omega 3 za ljudski mozak je jednostavno ogroman, i to s pravom.

Ako tijelo ima manjak omega-3 masnih kiselina, a onda dođe do promjene u sastavu ćelijskih membrana, mozak koristi umjesto EPA i DHA manje poželjan izvor masti (omega-6 ili trans masti, popadanie na junk hranu). Ove masti su u stanju da obavlja istu funkciju i dati moždane ćelije sa korisnim svojstvima, i iz tog razloga je “lažni” ćelije postaju beskorisni. Kada se tijelo identifikovano je nepotrebno i beskorisno ćelija, počinje proces njihovog uništenja i odlaganja. Vremenom, ovaj gubitak čini se oseća u vidu nižih intelektualnih i kognitivnih sposobnosti, kao i njegovu sposobnost brzo riješiti zadatke koji su pred njih.

Odavno je dokazano da ako trudnica, trudna, ne dobija dovoljno ovih masnih kiselina, beba se često rođena ili retardiran, ili njegov intelektualni razvoj je daleko iza druge djece njegove dobi. To je razlog zašto sve trudnice i dojilje DEFINITIVNO treba uzeti omega-3 masne kiseline za normalan razvoj fetusa i djece.

Vision

Visok sadržaj EPA i DHA u retini oka dokazuje potrebu za omega-3 masne kiseline dnevno. Dakle, ako želite da sačuvate vid, posebno ako već imate problema s vidom, trebate samo kupiti Dodatak omega-3 kapsule i povećati potrošnju hrane koja sadrži ovih masnih kiselina.

Kardiovaskularni sistem

Koristi omega-3 za kardiovaskularni sistem:

 • Omega-3 smanjuje nivo lošeg holesterola i triglicerida, što krv manje viskozna, čime se smanjuje vjerojatnost krvnih ugrušaka, srčanog udara, moždanog udara;
 • ojačati zidove krvnih sudova i povećati njihovu elastičnost, poboljšava njihovu propustljivost;
 • niži krvni tlak.

nervnog sistema

thete bicep bonde1 Vitaelife Pharma Omega 3  kako se to radi, mišljenja, cijena EPA utiče na proizvodnju serotonina koji pomaže osobi riješi depresije i previše uzbuđen države.

metabolizma i gubitak težine

 • Dnevni konzumiranje omega-3 smanjuje adiposis ima i povećava sagorevanje masti za 15%.
 • Ne postoji ubrzavanje metabolizma.
 • Povećava osetljivost na insulin usporavanjem prolazak hrane bolusa u probavnom traktu, a to sa svoje strane sporije čini asimilaciju ugljenih hidrata, a ne uzrokuje nagli porast šećera u krvi.
 • Poboljšava transport lipida preko krvotoka do mjesta njihovog sagorijevanja.
 • Omega-3 je u stanju da blokira sintezu loših prostaglandina E2, koje su formirane od omega-6 masnih kiselina. Ovi prostaglandini inhibiraju proces lipolize i povećanje oksidacije procesa u organizmu. Uz ovaj omega-3 dobra Synthesize prostaglandina E3, koje posluju u upravo suprotno:. Oni smanjuju bol u mišićima nakon vježbanja, održavanje mišićne mase i ubrzati korištenje masti

Skup mišićne mase

Riblje ulje, naročito EPA i DHA, utječu na sintezu proteina u mišićnom tkivu, kao i rast ćelija.

EPA i DHA su dio stanične membrane, a kada je osoba aktivno bavi u teretani za izgradnju mišićne mase, da mu je potrebna elemente koji će izgraditi mišiće tako da samo omega – 3 masne kiseline, a to su blokova od kojih ćete moći izgraditi više mišića na vašem tijelu.

Imunitet

Verovatno jedan od glavnih razloga zašto je korisno da omega-3 masne kiseline , tako da je imunološki povećanje! Omega-3 je jedinstvena supstanca koja omogućuje ne samo za normalizaciju pritiska da bude zdrav, izgubiti težinu ili izgraditi mišića, ali da budem potpuno zdrav 7 dana u tjednu i 365 dana u godini! Ja ne pretjerujem! Jedinstveni antioksidativna svojstva omega 3 Pomoć osoba, često loše sa prehlade, alergije, astma, kožne bolesti, itd, da se nosi sa svojom bolesti mnogo brže, iu većini slučajeva čak i za sprečavanje znakova ove bolesti.

-->>>  Motion Free - mišljenja, cijena, gdje kupiti, original, ili je to vrijedno toga?

Upotreba polinezasićenih masnih kiselina omega-3 je dobra prevencija onkoloških bolesti kao što su rak erekciju, rak dojke, rak gastrointestinalnog trakta i.

za redovnu upotrebu ostvarivanje omega-3 je od suštinskog značaja, jer ovi masne kiseline suzbijanje aktivnosti slobodnih radikala, koji nastaju prilikom aerobik sesija i kardio treninga (vožnja biciklom, trčanje, plivanje, nastava u koraku aerobik, ples, obuku na princip HIIT, itd.).

 Za referencu

Slobodni radikali su nepotpuni molekule kisika koje imaju jedan nesparenih elektrona, ove ćelije traže da se nedostajući elektron iz drugih zdravih molekula. Kada se ovaj proces dobija masu, većina ćelija u organizmu postaje nestabilan i nepotpuni, pri čemu ćelije prestanu da obavljaju svoje funkcije i gube međusobni kontakt, što je dovelo do prekida normalnih biokemijskih procesa u cijelom tijelu i ubrzati proces starenja.

Korist od omega-3 masnih kiselina je da štiti organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Dakle, ako ste potrošili puno vremena na kardio spravama, volim da igram za nekoliko sati dnevno, vaše Dodatak broj 1 mora biti da omega-3 masne kiseline.

I polinezasićenih masnih kiselina omega-3 povećava izdržljivost, povećava generalni ton tijela i poboljšava apsorpciju nedostatka kalcija i magnezija koji se često nalaze u sportaša.

Hormoni

 • Omega-3 masne kiseline eikosanoida sintetiziran hormona koji su odgovorni za suzbijanje upalnih reakcija s i za obavljanje svojih funkcija, sve ćelije organizma.
 • Omega-3 kontrolu proizvodnju dovoljne količine muških i ženskih hormona odgovorna za reproduktivne funkcije, i žene i muškarci.
 • inhibiraju lučenje kortizola, hormona stresa, odgovorna ne samo za loše raspoloženje, ali za razgradnju mišića.

Spojevi

 • Omega-3 smanjuje upalu u zglobovima.
 • za poništavanje razaranja i habanje hrskavice.
 • Poboljšava zglobova.

Pa, sa korisna svojstva omega-3 je shvatio, a sada nema sumnje, Nadam se da nemaju potrebu da dobiju omega-3 kao dodatni izvor snage i energije za vas i vaše tijelo.

Nažalost, samo hranu dobiti i apsorbuju pravu količinu omega-3 nije uvijek moguće, i da budem iskren, to je gotovo nemoguće učiniti. Zato je unos omega-3 kapsule je dobra prilika da pomognu našem organizmu kako bi dobili pravo iznos ovih masnih kiselina na dnevnoj bazi i bez glavobolje povezane sa pronalaženjem ekološki losos ili Steelhead da ne sadrži antibiotike, hormonoterapija droga, pesticida, itd Dakle, sada smo se postepeno prelazi na najvažnije pitanje: kako odabrati omega-3 u kapsulama, tako da ne naletiš lažni ili loše kvalitete proizvoda?

Kako odabrati omega-3?

Da bi odabrati pravi omega-3 masnih kiselina u kapsuli, prvo bi trebalo da pažljivo ispitate lice i naličje paketa, gdje obično pisani sastav i sadržaj masnih kiselina u jednoj kapsuli . Ali, prije toga treba obratiti pažnju na još jedan vrlo važan korak je kupovina ove divne dodatak.

U mjestu kupovine

Kad sam napisao članak o vitaminsko-mineralni kompleks za sport, razgovarao sam o tome da su svi vitamini i vitaminno-mineralni kompleks nije preporučljivo kupiti u ljekarnama u gradu. Ja ne zagovara tradicionalne medicine ili homeopatija, već jednostavno rukovoditi svojim ličnim zapažanjima, iskustva i analize sastava farmaceutske vitamina.

O omega-3 firme Doppelgerts Već sam vam rekao u ranije spomenuto članak, ali je samo cvijeće, voće, sam vidio prije samo nekoliko tjedana kada je jednu od svojih predavanja o ishrani, obavili smo eksperiment preko apoteka omega -3. Nažalost, firma ne sjećam se, to nije toliko bitno, jer nakon što sam vidjela nikada neću kupiti bilo vitamina u apoteci, a vi ćete pokušati odvratiti.

Suština eksperimenta:

Trebalo dvije kompanije omega-3 masnih kiselina: jedan je od ukrajinskog porijekla (uzorak br 1), a drugi američka kompanija Amway “Nutrilite Omega-3” (uzorak 2). I uzeo dva komada običnih pjene. Onda probuši iglom, ova dva kapsule, sadržaj sipa u komade stiropora i počeo gledati. Ono što je počelo da se desi sa pjene, koja se sipa uzorak broj 1, samo sam šokirani! Da bi se jasno i razumljivo, ja sam u prilogu fotografija:

Kao što se vidi na fotografiji, ljekarna omega-3 potpuno rastvori u peni za jednu minutu, uzorak broj 2 (omega 3 Amway) i ostavio za odvod na komadu pjene bez ikakvih reakcija e s njegove strane .

Samo da je ono što bi trebalo biti sadržane u kapsuli (za trenutak – vitamine za poboljšanje zdravlja), tako da je u stanju da u potpunosti istopiti komad pjene ??? Sada zamislite što će se dogoditi sa zidovima našeg želuca kada su ovi omega-3 ulazi u naše tijelo …? Mislim da to nije dobro. Kakvu korist tih dodataka, onda, možemo li razgovarati?

-->>>  Golden Caviar Mask - mišljenja, cijena, gdje kupiti, original, ili je to vrijedno toga?

Ovo bezopasno na prvi pogled, eksperiment je još jednom dokazao da mi se da od ljekarne vitamina ni nije takav beskoristan, štoviše, oni također mogu nauditi! Stoga, preporučujemo kupovina omega-3 masne kiseline, bilo u prodavnici zdrave hrane i samo provjeriti firme, ili bi na službenim web stranicama firmi, kao što su NSP, Amway i Solgar.

Idi na. Kako odabrati omega-3 kako bi bili sigurni u kvalitetu kupovine?

Kada se identificira mjesto kupovine, sljedeću fazu u izboru visokokvalitetnih omega-3.

Što se vadi?

Najvjerovatnije, čuli ste da omega-3 dodatak, kao što su riblje ulje, se vadi iz ribe. To je razlog zašto ona se vrednuje tako visoko jer životinjskih izvora omega-3 u skladu sa Australian studija da imaju bolju apsorpciju i kardioprotektivnoj aktivnosti u odnosu na omega-3 biljnog porijekla.

Sadržaj omega-3 u ribe i morskih plodova h4>

Ali da bi omega-3 iz ribe – to ne znači da se kvalitetne i korisne dodatak. Postoji nekoliko važnih pravila koje bi trebali obratiti pažnju prilikom odabira omega-3:

1. Omega-3 treba biti samo iz mišićnog tkiva visokokvalitetnih vrsta riba kao što su Atlantic losos, pastrva, losos, haringa itd ovih riba sadrži najviše omega-3 masne kiseline, koje su koje su potrebne ljudskom organizmu. Ako je dodatak omega-3 koje ćete kupiti, piše “izvađen iz jetre bakalara”, onda u svakom slučaju ne kupite.

Činjenica da je jetra filter organ, kao što su ljudska i ribe, koji štiti organizam od infekcije. Kroz jetru i kasne svi zarobljeni unutar toksina, otrova, antibiotika i drugih opasnih strane supstance koje potencijalno ugrožavaju cijelo tijelo. Upravo iz tog razloga ja ne preporučujem kupnju u supermarketima i jetri da pripremi sebe i svoje najmilije, a još više kupiti Dodatak omega-3, dobijene iz tog tijela. Tako je, zajedno s korisnim masnim kiselinama omega-3, koji se nije previše lijevo, ti čitav spektar hranili ribe hormona i droge.

2. Drugi važan uslov je mjesto uzgoja ove ribe . Ako se riba uzgaja u zatvorenim farmama gdje nema pristup tekućoj vodi, gdje se riba se svakodnevno hranio sintetički feed sa antibioticima i hormonima, kao što riba ne može biti koristan izvor omega-3 masnih kiselina! Svaka ćelija u svom tijelu zasićen ovih štetnih materija, koja je zajedno sa omega-3 polinezasićenih masnih kiselina će dobiti u ljudskom tijelu. Stoga, da biste odabrali kvalitetu omega-3 dodatak, trebate pogledati na pakiranju je izjavio: “rafiniran”, “pročišćeni” ili, ako je tekst pisan na engleskom jeziku, “pročišćena”. To znači da svi polinezasićene masne kiseline sadržane u ovom Dodatku, kompletno čišćenje nečistoća i žive i drugih štetnih otrovnih materija, koja je riba apsorbuju u toku svoje normalne aktivnosti, čak u divljini.

3. I treći bitan uslov, koji treba da obratite pažnju prilikom odabira omega-3 sadržaj EPA i DHA u dodatku . Sve je vrlo jednostavno – morate izabrati one dodatke koji sadrže maksimalni broj ovih masnih kiselina. Premalo EPA i DHA ukazuje na to da će se sadržaj završiti vrlo brzo, ako se držite na optimalan dnevni norme potrošnje DHA i EPA, i za 2 tjedna morat ćete kupiti ovaj dodatak. A ako uobičajeni aritmetičke i izračunati koliko ćete potrošiti novac da kupi omega – 3 sa niskim sadržajem EPA i DHA, pije 6-10 kapsula dnevno, od vas će shvatiti da kupiti paket sa maksimalnim sadržajem ovih kiseline, barem će vas koštati 3 puta jeftinije.

Optimalna dnevna doza DHA i EPA:

DHA za prevenciju od 700 mg / dan; u raznim bolestima, gubitak težine, slab imunološki sistem, doza se povećava u 2 puta.

EPA – prevencija 1000 mg / dan; u raznim bolestima, gubitak težine, slab imunološki sistem, doza se povećava u 2 puta.

firmi sa dobrim dozama EPA i DHA:

 1. Solgar Vitamin Omega-3 (700 EPA & amp; DHA 950 ili EPA & amp; DHA)
 1. CMTech Omega-3 35%
 1. Now Foods Omega-3

Ovo je, možda, i sve što sam htio da ti kažem o super koristan Supplement kao što su omega-3. Sada znate sve o prednosti omega-3 masne kiseline za bilo koga, a aktivno bave sportom. Sada znate kako odabrati omega-3 i da ne naletiš krivotvorenja, ja ću samo podsjetiti na glavne točke, koje se moraju pridržavati pri odabiru kvalitetnih dodataka 1) podalje od ljekarne 2) odabrati omega-3 sa maksimalnom iznosu od DHA i EPA 3) odabrati očišćenu / rafiniran verzija omega-3 4) ne kupuju omega-3 masnih kiselina izvađeni iz jetre bakalara ili drugih riba. Nakon ovih pravila će vam pomoći da odaberete najbolje omega-3 Nadoplata ​​strong> i izvesti maksimalnu korist od njegove upotrebe.

About Safeta Sehovic 609 Articles
Mnogo se stvari mogu reći o Safeti Sehoviću, ali dvije osobine koje većina ljudi najviše uživa je to što je verno i pažljivo. Naravno da je i častan, idealističan i podeljen, ali u manjim dozama i često su pokvareni navikama provokativno. Međutim, njena vernost je ono što je najpopularniji. Prijatelji često računaju na njihovu i njenu lojalnost kad god im treba pomoć. Naravno niko nije savršen i Safeta ima i mnogo manje povoljnih karakteristika. Njena osvetoljubivost i izdajstvo izazivaju mnogo žalbi čak i najbolje vrijeme. Na sreću, njena pažljiva priroda pomaže u prevenciji većine ovih žalbi. """"Many things can be said of Safeta Sehovic, but the two traits most people enjoy the most are that sshe's faithful and considerate. Of course sshe's also honorable, idealistic and sharing, but in smaller doses and they're often spoiled by habits of being provocative as well. Her faithfulness though, ther is what sshe's most popular for. Friends frequently count on ther and her loyalty whenever they need help. Nobody's perfect of course and Safeta has plenty of less favorable characteristics too. Her vindictive nature and treachery cause plenty of grievances even at the best of times. Fortunately her considerate nature helps prevent most of these grievances.